ЖИСМОНИЙ ШАХСЛАР ТОМОНИДАН БОЖХОНА ОРҚАЛИ ОЛИБ ЎТИЛАЁТГАН ТОВАРЛАР ИҚТИСОДИЙ ТАҲЛИЛИНИ ТАВСИФЛОВЧИ КЎРСАТКИЧЛАР ТИЗИМИНИ ШАКЛЛАНТИРИШ МАСАЛАЛАРИ (MULTIDISCIPLINARY JOURNAL: FUNDAMENTAL RESEARCH SCIENTIFIC JOURNAL, 2025)
Мазкур мақолада божхона орқали ҳаракатланаётган жисмоний шахслар томонидан олиб ўтилаётган товарлар иқтисодий таҳлилини амалга оширишда тавсифловчи кўрсаткичлар тизимини шакллантириш масалалари тадқиқ этилган бўлиб, кўрсаткичлар тизими товарларнинг миқдорий ва сифат хусусиятларини, уларнинг ҳаракат тенденцияларини аниқлашни, шунингдек, талаб ва таклиф тузилмаларини таҳлил қилишни назарда тутади.