JAHON XALQLARI MAFKURAVIY TAJRIBASIDA MILLIY YUKSALISHGA DOIR G‘OYALARNING QIYOSIY TAHLILI. (MULTIDISCIPLINARY JOURNAL: FUNDAMENTAL RESEARCH SCIENTIFIC JOURNAL, 2025)
Maqolada jahon xalqlari mafkuraviy tajribasida milliy yuksalishga doir g‘oyalarning qiyosiy tahlili va qarashlari tahlil qilingan. Milliy yuksalish g‘oyasining o‘ziga xos tushunchalari (kategoriyalari) ham mavjud bo‘lib ular milliy manfaat, milliy ehtiyoj, milliy fidoiylik, milliy e’tiqod, milliy ma’sullik, milliy g‘urur, milliy iftixor, milliy omil, milliy salohiyat, millatparvarlik, millatsevarlik, milliy mentalitet, umumxalq manfaati kabilarni qamrab oladi. Aynan ushbu fikrlarni bir qancha davlatlar misolida ko‘rib chiqishimiz mumkin.