O'zbekistonda Kapital Bozorini Rivojlantirish Masalalari (MULTIDISCIPLINARY JOURNAL: FUNDAMENTAL RESEARCH SCIENTIFIC JOURNAL, 2025)
Kapital bozori mamlakat iqtisodiyotining muhim segmenti bo'lib, u moliyaviy resurslarni jamg'arganlardan investitsiya qiluvchilarga samarali taqsimlashga xizmat qiladi. O'zbekistonda kapital bozorini rivojlantirish iqtisodiy o'sishni rag'batlantirish, raqobatbardoshlikni oshirish va moliyaviy tizimni mustahkamlash uchun muhim ahamiyatga ega. So'nggi yillarda mamlakatda kapital bozorini rivojlantirishga qaratilgan strategiyalar ishlab chiqilib, qonunchilik va institutlar tizimi takomillashtirilmoqda.