KARL GUSTAV YUNGNING NAZARYALARINI O’ZBEKISTON KONTEKSTIGA MOSLASH (MULTIDISCIPLINARY JOURNAL: FUNDAMENTAL RESEARCH SCIENTIFIC JOURNAL, 2025)
Mazkur maqolada Karl Gustav Yungning analitik psixologiya doirasidagi asosiy nazariyalari — arxetiplar, kollektiv ongsizlik, individuatsiya jarayoni, anima va animus, komplekslar, psixotiplar — O‘zbekiston jamiyatining madaniy, ijtimoiy va psixologik konteksti bilan uyg‘unlashtirilgan holda tahlil qilinadi. O‘zbek oilasidagi ota-ona bilan bog‘liq komplekslar, yoshlarning kasb tanlashdagi psixotipik muammolari, gender stereotiplari va madaniy bosimlar psixik o‘sishga qanday ta’sir ko‘rsatishi Yung nazariyasi asosida izohlanadi. Shuningdek, o‘zlikni anglash va individuatsiya jarayoniga to‘sqinlik qiluvchi mahalliy ijtimoiy normativlar tahlil qilinadi. Maqola Yung yondashuvini O‘zbekiston sharoitida amaliy va nazariy jihatdan qo‘llash imkoniyatlarini ko‘rsatib beradi.