INGLIZ VA O‘ZBEK TILLARIDA GIDRONIMLARNING KONSEPTUAL VOQELANISHI: KOGNITIV-LINGVOKULTUROLOGIK YONDASHUV (MULTIDISCIPLINARY JOURNAL: FUNDAMENTAL RESEARCH SCIENTIFIC JOURNAL, 2025)
Mazkur maqolada ingliz va o‘zbek tillaridagi gidronimlar lingvokulturologik va kognitiv jihatdan tahlil qilinadi. Tadqiqot davomida ushbu til birliklarining konseptual asoslari, ramziy mazmuni va xalq tafakkuridagi semantik yuklamasi chog‘ishtirma usulda ko‘rib chiqiladi. Gidronimlarning tilda voqelanishi milliy madaniyat, tarixiy xotira va tabiat bilan bo‘lgan munosabatda shakllanishi asoslanadi.