SEMIZLIK: ZAMONAVIY MUAMMO VA UNING OQIBATLARI (MULTIDISCIPLINARY JOURNAL: FUNDAMENTAL RESEARCH SCIENTIFIC JOURNAL, 2025)
Mazkur maqolada semizlikning (obezlikning) asosiy sabablari, turlari, sog‘liq uchun xavfli oqibatlari va uning oldini olish bo‘yicha profilaktik choralar ko‘rib chiqiladi. Statistika shuni ko‘rsatadiki, semizlik XXI asrning eng dolzarb sog‘liq muammolaridan biridir. U yurak-qon tomir, endokrin, nafas yo‘llari va ruhiy salomatlikka salbiy ta’sir ko‘rsatadi. Maqola orqali semizlikni bartaraf etishda sog‘lom turmush tarzi va to‘g‘ri ovqatlanishning ahamiyati asoslab beriladi