BENTONIT TARKIBINI BOYITISH VA MODIFIKATSIYALASH JARAYONLARINI O'RGANISH (MULTIDISCIPLINARY JOURNAL: FUNDAMENTAL RESEARCH SCIENTIFIC JOURNAL, 2025)
Mazkur maqolada tabiiy bentonitlarni fizik-kimyoviy usullar orqali boyitish va ularni organik modifikatorlar yordamida modifikatsiyalash texnologiyasi o‘rganilgan. Tadqiqotlarda montmorillonit fraksiyasining ajratilishi, kation almashinish potentsialining oshishi, sirt faol modda bilan o‘zaro ta’siri natijasida materialning gidrofoblik va adsorbsion xususiyatlari yaxshilangani aniqlandi. Olingan natijalar organobentonitlarning ekologiya va sanoat sohalarida qo‘llanishi uchun muhim ahamiyatga ega.