Trikotaj matolarini ishlab chiqarishda aralash tolalarning o‘rni (MULTIDISCIPLINARY JOURNAL: FUNDAMENTAL RESEARCH SCIENTIFIC JOURNAL, 2025)
Ushbu maqolada trikotaj materiallarining tabiiy, sun’iy va polikomponent tolalarini taqqoslash amalga oshirilgan. Har bir material turi o‘zining fizikaviy, mexanik va ekologik xususiyatlariga ko‘ra, trikotaj sanoatida muhim ahamiyatga ega. Tabiiy tolalar atrof-muhitga zarar yetkazmasdan ishlab chiqarilishi bilan ajralib turadi, ammo ular past chidamlilikka ega bo‘lishi mumkin. Sun'iy tolalar yuqori sifatli, ammo ishlab chiqarish jarayonida ekologik xavflarga olib kelishi mumkin. Polikomponent tolalar esa bir nechta materiallarning aralashmasi sifatida, yuqori sifatli va ko‘p funksiyali trikotaj materiallarini yaratishda keng qo‘llaniladi.