OQINLIK SAN’ATIDA ARXETIPIK OBRAZLAR: DEV, PARI VA AJDAHO TIMSOLLARINING BADIIY TALQINI (MULTIDISCIPLINARY JOURNAL: FUNDAMENTAL RESEARCH SCIENTIFIC JOURNAL, 2025)
Ushbu maqola oqinlik ijodidagi arxetipik obrazlar — dev, pari va ajdaho timsollarining mifologik ildizlari, xalq ongidagi ramziy ma’nosi va ular qanday badiiy talqin etilganini tahlil qiladi. Maqolada XIX-XX asr va zamonaviy oqinlarning asarlaridan namunalar asosida ushbu timsollar orqali ifodalangan g‘oyaviy-estetik mazmunlar yoritiladi. IMRAD usulida tuzilgan maqola oqinlik san’atining chuqur ma’naviy qatlamlarini ochib berishga qaratilgan.