YOZUVCHI VA JAMIYAT: ABDULLA QAHHOR ASARLARIDA IJTIMOIY TANQID (MULTIDISCIPLINARY JOURNAL: FUNDAMENTAL RESEARCH SCIENTIFIC JOURNAL, 2025)
Mazkur maqola, asosan, jamiyatda mavjud adolatsizlik, loqaydlik, munofiqlik va poraxoʻrlik kabi illatlarni oʻz asarlarida toʻgʻridan toʻgʻri emas, balki yumor va satira orqali ochib berishga, insonlar ongini uygʻotishga va jamiyatda yuz berayotgan shu kabi masalalarga yozuvchi qanday munosabatda boʻlishi lozimligi, yozuvchining asarlarida ijtimoiy tanqid qay darajada shakllanganligi kabilar Abdulla Qahhor va uning asarlari timsolida tahlil qilishga qaratilgan.