Til va madaniyat: Milliy stereotiplarning lingvistik aks ettirilishi (MULTIDISCIPLINARY JOURNAL: FUNDAMENTAL RESEARCH SCIENTIFIC JOURNAL, 2025)
Ushbu maqola milliy stereotiplarning tilda qanday aks etishini, ularning kelib chiqish sabablari va jamiyatga taʼsirini tahlil qiladi. Jumladan, paremiyalar, frazeologizmlar va kundalik nutqda stereotiplarning ifodalanishi koʻrib chiqiladi. Maqola, stereotiplarning til orqali tarqalishi va mustahkamlanishini yoritib, ularga nisbatan tanqidiy yondashuv zarurligini taʼkidlaydi.