“Boburnoma” asarida keltirilgan ayrim toponimlar etimologiyasi (MULTIDISCIPLINARY JOURNAL: FUNDAMENTAL RESEARCH SCIENTIFIC JOURNAL, 2025)
Ushbu maqolada Zahiriddin Muhammad Boburning “Boburnoma” asarida qo‘llangan ayrim quruqlik ifodalovchi toponimlarning etimologiyasiga to‘xtab o‘tilgan bo‘lib, kelib chiqishiga oid ma’lumotlar boshqa tarixiy manbalar bilan solishtirib chiqilgan, shu asosida umumiy xulosalar berilgan.