Afrika geografik nomlarining tarixiy-etnik asoslari (MULTIDISCIPLINARY JOURNAL: FUNDAMENTAL RESEARCH SCIENTIFIC JOURNAL, 2025)
Afrika qit'asi oʻzining xilma-xil tabiiy sharoitlari va boy madaniy merosi bilan dunyoda alohida oʻrin tutadi. Geografik nomlar – daryolar, togʻlar, shaharlar, mamlakatlar va boshqa hududiy obʼyektlarning nomlari nafaqat joylashuvni koʻrsatuvchi belgilar, balki ularning tarixiy-etnik asoslariga chuqur singib ketgan maʼlumot manbalaridir. Ushbu maqola Afrika geografik nomlarining kelib chiqishi, ularning etnik guruhlar, tarixiy voqealar va mahalliy tillar bilan chambarchas bogʻliqligini oʻrganadi.