Ingliz tilining rivojlanishiga tarixiy voqealarning ta’siri. (MULTIDISCIPLINARY JOURNAL: FUNDAMENTAL RESEARCH SCIENTIFIC JOURNAL, 2025)
Ushbu maqolada ingliz tilining rivojlanish tarixida muhim bosqichlar sifatida qaraladigan tarixiy voqealar tahlil qilinadi. Xususan, Rim imperiyasi, anglo-sakson bosqini, norman istilosi, bosqinlar, bosqichma-bosqich mustamlakachilik jarayonlari, sanoat inqilobi va Amerika Qo‘shma Shtatlarining kuchayishi kabi voqealarning ingliz tiliga ta’siri ko‘rib chiqiladi. Shuningdek, tilga kirgan yangi so‘zlar, grammatik o‘zgarishlar va fonetik yangiliklar haqida misollar keltiriladi. Tarixiy jarayonlar tilni boyitgan, lekin murakkablashtirgan ham. Maqolada bu muammolarni yengish yo‘llari ham muhokama qilinadi.