Onlayn hamjamiyatlardagi til yangiliklari: inglizcha so‘z yasash usullari tahlili. (MULTIDISCIPLINARY JOURNAL: FUNDAMENTAL RESEARCH SCIENTIFIC JOURNAL, 2025)
Ushbu maqola internet muhitida, xususan onlayn hamjamiyatlar (Twitter, Reddit, TikTok, Tumblr va boshqa platformalar) faoliyati orqali ingliz tilida paydo bo‘layotgan yangi so‘zlar — neologizmlarning shakllanish usullarini lingvistik jihatdan tahlil qiladi. Yangi so‘zlar ko‘pincha zamonaviy muammolar, ijtimoiy hodisalar yoki submadaniyat doirasida vujudga keladi. Ushbu maqolada ularning asosiy yasash mexanizmlari (qo‘shma so‘zlar, qisqartmalar, aralashmalar, semantik kengayishlar) aniqlanadi va ularning tildagi o‘rni ko‘rib chiqiladi.