Ijtimoiy tarmoqlarning zamonaviy inglizcha lugʻat rivojiga ta’siri. (MULTIDISCIPLINARY JOURNAL: FUNDAMENTAL RESEARCH SCIENTIFIC JOURNAL, 2025)
Ushbu maqolada ijtimoiy tarmoqlarning zamonaviy ingliz tili lug‘at boyligiga ko‘rsatgan ta’siri tahlil qilinadi. Raqamli kommunikatsiyaning, ayniqsa Twitter, TikTok, Instagram, Reddit va boshqa platformalarning kengayishi bilan ingliz tiliga minglab yangi so‘zlar, iboralar va ifoda shakllari kirib kelmoqda. Maqolada bu yangi leksik birliklarning shakllanish mexanizmlari, ularning keng tarqalish sabablari va rasmiy tilga ta’siri ko‘rib chiqiladi. Bu til o‘zgarishlari lingvistikadagi normativ va deskriptiv yondashuvlar doirasida baholanadi.