Ingliz tilida so‘z yasash jarayonlari: Yasama so‘zlar, qo‘shma so‘zlar, aralashmalar (MULTIDISCIPLINARY JOURNAL: FUNDAMENTAL RESEARCH SCIENTIFIC JOURNAL, 2025)
Ushbu maqolada ingliz tilidagi so‘z yasash jarayonlari – ayniqsa, yasama so‘zlar (derivatsiya), qo‘shma so‘zlar (kompozitsiya) va aralashmalar (blending) ko‘rib chiqiladi. Har bir jarayon tilning so‘z boyligini oshirishda, yangi tushunchalarni ifodalashda va tilni moslashuvchan qilishda muhim rol o‘ynaydi. Maqolada bu jarayonlar nazariy jihatdan tahlil qilinib, turli zamonaviy misollar bilan boyitilgan. Ushbu tadqiqot ingliz tilini o‘rganuvchilar, tilshunoslar va tarjimonlar uchun foydali bo‘lishi mumkin.