Til o‘zgarishlari va internet tilining yoshlar tiliga ta’siri (MULTIDISCIPLINARY JOURNAL: FUNDAMENTAL RESEARCH SCIENTIFIC JOURNAL, 2025)
Ushbu maqolada internet tili va raqamli aloqa vositalarining yoshlar tiliga ko‘rsatgan ta’siri lingvistik va sotsiologik jihatdan tahlil qilinadi. Internet orqali sodir bo‘layotgan tezkor til o‘zgarishlari, ayniqsa ijtimoiy tarmoqlarda faol bo‘lgan yosh avlod tili uchun xos bo‘lgan qisqartmalar, emojilar, inglizcha aralashmalar, yangi slanglar ko‘rinishida namoyon bo‘lmoqda. Maqolada bu jarayonlar tabiiy til taraqqiyotining davomi sifatida baholanadi, biroq ularning rasmiy tildagi o‘rni va tahdidlari ham ko‘rib chiqiladi.