Oʻzbekistonlik oʻquvchilarning ingliz tilini oʻrganishda uchraydigan muammolari va ularni yengish yoʻllari. (MULTIDISCIPLINARY JOURNAL: FUNDAMENTAL RESEARCH SCIENTIFIC JOURNAL, 2025)
Ushbu maqola O‘zbekiston ta’lim tizimidagi o‘quvchilarning ingliz tilini o‘rganishda duch keladigan asosiy muammolarini tahlil qiladi. Leksik va grammatik qiyinchiliklar, talaffuz va tinglab tushunishdagi muammolar, psixologik to‘siqlar, darsliklar sifati hamda til muhitining yetishmasligi asosiy muammolar sifatida ko‘rib chiqiladi. Maqolada, shuningdek, bu muammolarni yengish uchun taklif etilgan samarali usullar – kommunikativ metod, multimediadan foydalanish, til muhitini yaratish va motivatsiyani oshirish kabi yondashuvlar muhokama qilinadi.