Ikki o‘lchovli elastiklik masalasini kvadratik to‘rtburchak elementlar asosida yechish dasturiy ta’minotini yaratish (MULTIDISCIPLINARY JOURNAL: FUNDAMENTAL RESEARCH SCIENTIFIC JOURNAL, 2025)
Ush magistrlik dissertatsiyasida ikki o'lchovli elastiklik nazariyasiga muammoning o'zi qanday yordam berishi mumkin. Taraqqiyotning asosiy yo'nalish sifatida kvadratik usuli to‘rtburchak mahsulot yordamida Chekli elementlar usuli (CHEU) asosidagi elastiklik tenglamalarini yechishga mo'ljallangan ta'minotni ishlab chiqarish jarayonida [1].