Ўзбекистон Давлат бошқаруви тизимида “Ҳуқуқий давлат” тамойилларини ривожлантириш масалалари (MULTIDISCIPLINARY JOURNAL: FUNDAMENTAL RESEARCH SCIENTIFIC JOURNAL, 2025)
Ушбу мақола Ўзбекистон Республикаси давлат бошқаруви тизимида “ҳуқуқий давлат” тамойилларини ривожлантиришнинг долзарб масалаларига бағишланади. Мақолада ҳуқуқий давлат концепциясининг назарий асослари, Ўзбекистонда уни амалга оширишдаги муаммолар ва истиқболли йўналишлар кўриб чиқилади. Хусусан, қонун устуворлиги, инсон ҳуқуқларини ҳимоя қилиш, давлат органларининг шаффофлиги ва коррупцияга қарши курашиш каби муҳим жиҳатлар таҳлил қилинади. Шунингдек, Ўзбекистонда амалга оширилаётган ислоҳотлар ва уларнинг натижаларига алоҳида эътибор қаратилади. Мақола хулосасида келгусидаги ривожланиш учун таклифлар берилади.