BOSHLANG‘ICH SINF O‘QUVCHILARINI AXLOQIY TARBIYALASHNING METODIK ASOSLARI (MULTIDISCIPLINARY JOURNAL: FUNDAMENTAL RESEARCH SCIENTIFIC JOURNAL, 2025)
Ushbu maqolada boshlang‘ich sinf o‘quvchilarining axloqiy tarbiyasini ta’minlashda metodik yondashuvlarning roli yoritiladi. Axloqiy tarbiyaning maqsadi, mazmuni va metodlari ta’lim-tarbiya jarayonidagi ahamiyati bilan bir qatorda, uning maktab va oila hamkorligida amalga oshirilishi zarurligi asoslab berilgan. Mazkur masalaga oid nazariy qarashlar, ilg‘or tajribalar va zamonaviy metodlar tahlil qilinib, bolalarda ijobiy axloqiy sifatlarni shakllantirishda pedagogning tutgan o‘rni haqida fikr yuritilgan.