BOLALARNI MAKTABDA TA’ LIM OLISHIGA TAYYORGARLIGINI TASHXISLASH USULLARI (MULTIDISCIPLINARY JOURNAL: FUNDAMENTAL RESEARCH SCIENTIFIC JOURNAL, 2025)
Ushbu maqola bolalarning ta’lim olishga tayyorgorligini tashxislashga qaratilgn bo‘lib bu tekshiruv juda muxim hisoblanadi. Bolani o‘qitish uchun har tomonlama bilish kerak. Maqolada L.S.Vigotiskiy,S.L.Rubinshteyn, P.P.Blonskiy kabi olimlarning pisixolagik va pedagogik qarashlari asosida fikr yuritiladi.Shuningdek maktabgacha yoshdagi bolalarda qanday tashxislar o‘tkazilishi ,ko‘p ta’lim muossasalarining ota-onalar  bolalarni maktabga tayyorlash borasida faoliyatni olib borilishi yoritilgan.Tadqiqot natijalari bolalarni aqliy rivojlanishini tubdan o‘rganish, suxbatlar va kuzatuvlar orqali bolalarni aqliy va pisixalagik rivojlanishni yaxshiroq bilish va bolalarda hosil bolayotgan tushunchalarni tahlil qilishga qaratilgan taklifalarva muamolarni o‘z ichiga oladi.