O‘QITUVCHI FAOLIYATIDA MUOMALA MADANIYATI VA PSIXOLOGIYASI (MULTIDISCIPLINARY JOURNAL: FUNDAMENTAL RESEARCH SCIENTIFIC JOURNAL, 2025)
Ushbu maqola O‘qituvchining muloqotga yondashuvi, muomala uslublari, psixologik sezgirligi hamda o‘qvchilar bilan sog‘lom aloqa o‘atishdagi roli yoriyib beriladi.  O‘qituvchi dars faoliyatida muomala madaniyati haqida bir qancha taklif va fikirklar, dolzarb masalarar tahlil qilinadi.Bugungi glaballashuv davrida insonlar o‘rtasidagi muloqot shakillari,madaniyati va usliblari tobora murakablashib bormoqda Bu holat o‘z navbatida pedagogik faoliyatda ham chuqur aks etadi. O‘tuvchi nafaqat bilim beruvchi, balki har bir o‘quvchining psixologik holatini xis etuvchi,ular bilan samarali va ijobiy muomala olib boruvchi yetakchi shaxs bo‘lishi lozim.