BOLALARNI MAKTAB TA’LIMIGA TAYYORLASH MUAMOLARI VA ULARNING YECHIMI (MULTIDISCIPLINARY JOURNAL: FUNDAMENTAL RESEARCH SCIENTIFIC JOURNAL, 2025)
Ushbu maqola bolalarni maktab ta'limiga tayyorlash jarayonida yuzaga kelishi mumkin bo'lgan psixologik muammolarni tahlil qiladi. Maktabga moslashish davri, xavotirlik, qo'rquv, o'ziga ishonchsizlik kabi muammolarning sabablari va oqibatlari ko'rib chiqiladi. Shuningdek, ota-onalar, o'qituvchilar va psixologlarning bolalarga yordam berish, ularning psixologik holatini yaxshilash va maktabga muvaffaqiyatli moslashuvini ta'minlash bo'yicha amaliy tavsiyalari keltirilgan. Maqola bolalarning maktabga psixologik tayyorgarligi naqadar muhimligini ochib beradi va ushbu sohada olib boriladigan ilmiy-amaliy izlanishlarga turtki beradi.