SINERGETIKANI TA`LIM-TARBIYA JARAYONIDA QO`LLASHNING AHAMIYATI (MULTIDISCIPLINARY JOURNAL: FUNDAMENTAL RESEARCH SCIENTIFIC JOURNAL, 2025)
Ushbu maqolada sinergetika ilmining yaratilish tarixi, nazariy masalalari,  "Sinergetika" atamasi "birlashgan harakat energiyasi" degan ma’noni anglatadi (grek tilidan "sin" - "birlashgan", "birlashtirilgan" va "ergos" - "harakat") ma`nosida qo`llanilishi, tа’lim-tarbiya jarayonida sinergetikani  qo`llanilishining  ilmiy  tahlili, sinergetikaning muhim jihatlari, tа’lim-tarbiyadаgi аhаmiyаti, sinergetik yоndаshuvlаr аsоsidа ta`lim-tarbiyani tаshkil еtishdagi  ahamiyati yoritilgan.