BO‘LAJAK O‘QITUVCHILAR KREATIVLIGINI RIVOJLANTIRISHDA PEDAGOGIK IMPROVIZATSIYANI QO‘LLASHNING ZARURLIGI (MULTIDISCIPLINARY JOURNAL: FUNDAMENTAL RESEARCH SCIENTIFIC JOURNAL, 2025)
Ushbu maqolada pedagogik improvizatsiyaning ko‘nikma va malakalari ijtimoiy va gumanitar fanlarni o‘qitishda alohida ahamiyat kasb etishi, pedagogik improvizatsiyaning mazmun va mohiyati, o‘qituvchini pedagogik jihatdan improvizatsiya qilishining ahamiyati, improvizatsiyaning maqsadi,  Adabiyotlar tahlili va pedagogik tajriba-sinov ishlarning birinchi bosqichi yakuni tahliliga ko‘ra, kreativlik xususiyatlari  va bo‘lajak o`qituvchilar kreativligini rivojlantirishda pedagogik improvizatsiyani qo‘llashning zarurligi ilmiy asoslab berilgan.