Terak daraxti zararkunandalari tur tarkibini aniqlash va ularga qarshi kurash choralarini oʻrganish (MULTIDISCIPLINARY JOURNAL: FUNDAMENTAL RESEARCH SCIENTIFIC JOURNAL, 2025)
Terak daraxti (Populus) o‘zining tez o‘sishi va keng tarqalganligi bilan tanilgan, ammo uning o‘sishiga zarar yetkazadigan turli zararkunandalar ham mavjud. Ushbu maqola terak daraxtining asosiy zararkunandalarini tahlil qilib, ularning biologi, ekologiyasi va iqtisodiy zararini ko‘rib chiqadi. Maqolada terak daraxti zararkunandalari turlari, ularning biologik xususiyatlari va terak daraxtlariga yetkazadigan zararlarining turlari, shuningdek, zararkunandalarga qarshi samarali kurash choralarini ko‘rib chiqish maqsad qilingan.