Буюк мутафаккирларнинг асарларида дидактик воситалар ёрдамида маънавий-аҳлоқий фазилатларни шакллантиришнинг механизмлари (MULTIDISCIPLINARY JOURNAL: FUNDAMENTAL RESEARCH SCIENTIFIC JOURNAL, 2025)
Мақолада жаҳон цивилизациясига бебаҳо ҳисса қўшган, ўзларининг ўлмас асарлари биланмусулмон олами тарихи ва илм-маданияти, ахлоқий ривожига кучли таъсир қилган буюкмутафаккирлар асарлари масалалари муҳокама қилинади. Буюк мутафаккирлар ўз асарларида ёш авлодда иймон, виждон, ҳалоллик, поклик, меҳнатсеварлик сингари фазилатларни шакллантиришкаби категорик тушунчалар тафсифланади. Шунингдек, буюк мутафаккирлар фикрича, комил инсон сифатлари - билимлилик, ахлоқий поклик, яхши хулқ, маънавий етукликдан иборат эканлиги алоҳидаўрин тутади.