JADIDCHILIK HARAKATINING ULUG‘ NAMOYANDASI MAHMUDXO‘JA BEHBUDIYNING HAYOT YO‘LI VA UNING MILLAT TARAQQIYOTI YO‘LIDAGI XIZMATLARI (MULTIDISCIPLINARY JOURNAL: FUNDAMENTAL RESEARCH SCIENTIFIC JOURNAL, 2025)
Ushbu maqolada Mahmudxo‘ja Behbudiyning o‘zbek jadidchilik harakatidagi o‘rni, uning ma’rifatparvarlik faoliyati va milliy uyg‘onishdagi xizmatlari yoritiladi. Behbudiyning yangi usul maktablarini tashkil etishdagi sa’y-harakatlari, matbuot va dramaturgiya orqali xalq ongini uyg‘otishdagi hissasini tahlil qilinadi, shuningdek, Behbudiyning ko‘p tilli ta’limga bergan e’tibori va uning jamiyat taraqqiyotidagi ahamiyati ko‘rsatiladi. Maqola Behbudiyning milliy o‘zlik, ma’rifat va taraqqiyot yo‘lidagi fidokorona xizmatlari bugungi avlod uchun ham o‘rnak bo‘lib qolayotganini ta’kidlaydi.