VEKTORLAR USTIDAGI CHIZIQLI AMALLAR (MULTIDISCIPLINARY JOURNAL: FUNDAMENTAL RESEARCH SCIENTIFIC JOURNAL, 2025)
Ushbu maqolada vektorlar ustida bajariladigan chiziqli amallar haqida batafsil ma’lumot beriladi. Vektor tushunchasi, ularning algebraik va geometrik xossalari ko‘rib chiqiladi. Shuningdek, vektorlarni qo‘shish, ayirish, skalyar va vektor ko‘paytmalari kabi asosiy amallar tahlil qilinadi. Chiziqli algebra va geometriyada vektorlarning qo‘llanilishi ham yoritilib, amaliy misollar orqali tushuntirishlar beriladi. Maqola chiziqli algebra bilan shug‘ullanuvchilar va uni o‘rganishni istaganlar uchun foydali bo‘ladi.