(untitled) (MULTIDISCIPLINARY JOURNAL: FUNDAMENTAL RESEARCH SCIENTIFIC JOURNAL, 2025)
Mazkur maqolada nemis tili ta’limida BICS (Basic Interpersonal Communicative Skills) va CALP (Cognitive Academic Language Proficiency) nazariyalari asosida til kompetensiyasini rivojlantirish masalalari yoritilgan. Til o‘rganish jarayonida kommunikativ va akademik kompetensiyalar o‘rtasidagi farq, ularning o‘zaro bog‘liqligi hamda o‘quvchilarning nutqiy va fikrlash ko‘nikmalarini shakllantirishdagi roli tahlil qilinadi. Shuningdek, BICS va CALP tamoyillari asosida dars jarayonini tashkil etish metodikasi, o‘qituvchi va o‘quvchi faoliyatining integratsiyasi, interaktiv va kognitiv yondashuvlarning samaradorligi ilmiy asosda ko‘rib chiqiladi. Maqola natijalari nemis tili o‘qitishning zamonaviy pedagogik texnologiyalarini takomillashtirishga xizmat qiladi.