(untitled) (MULTIDISCIPLINARY JOURNAL: FUNDAMENTAL RESEARCH SCIENTIFIC JOURNAL, 2025)
Ushbu maqolada sanoat korxonalarida avtomatlashtirilgan texnologik mashinalarning samaradorligini baholash va ularning rivojlanish istiqbollari tahlil qilingan. Avtomatlashtirish texnologiyalari — robotlashtirish, sun’iy intellekt, raqamli boshqaruv tizimlari va IoT (Internet of Things) texnologiyalari asosida ishlab chiqarish jarayonlarida samaradorlik, aniqlik, xavfsizlik va energiya tejamkorlikning oshishiga xizmat qilmoqda. Maqolada zamonaviy avtomatlashtirilgan mashinalarning afzalliklari, ularni joriy etishdagi muammolar hamda kelajakda sanoat rivojiga ta’sir etuvchi tendensiyalar yoritilgan.