(untitled) (MULTIDISCIPLINARY JOURNAL: FUNDAMENTAL RESEARCH SCIENTIFIC JOURNAL, 2025)
Ushbu maqolada mustaqillik yillarida o‘zbek lug‘atchiligi sohasida amalga oshirilgan yirik ilmiy tadqiqotlar, yangi lug‘at turlarining yaratilishi va zamonaviy leksikografik jarayonlar tahlil etilgan. Mustaqillik davri o‘zbek lug‘atchiligi uchun yangi bosqich bo‘lib, unda milliy til va madaniyatni rivojlantirish, ikki va ko‘p tilli tarjima lug‘atlarini yaratish, soha mutaxassislarining yetishib chiqishi hamda ilm-fan taraqqiyoti muhim o‘rin tutadi. Shuningdek, maqolada “O‘zbek tilining izohli lug‘ati”, “O‘zbek tilining etimologik lug‘ati”, “O‘zbek ismlari” kabi yirik asarlarning o‘rni va ahamiyati tahlil qilinadi.