(untitled) (MULTIDISCIPLINARY JOURNAL: FUNDAMENTAL RESEARCH SCIENTIFIC JOURNAL, 2025)
ushbu maqolada o‘zbek adabiyotining yirik namoyandalaridan biri Said Ahmadning “Qorako‘z Majnun” asaridagi obraz yaratish mahorati tahlil etiladi. Asarda yaratilgan Bahrom, Qorako‘z, Mehriniso kabi qahramonlar orqali inson ruhiyati, axloqiy ziddiyatlar, jamiyat bilan murosasizlik kabi dolzarb masalalar badiiy yoritilgan. Muallif obrazlarni tasvirlashda psixologik teranlik, ichki monologlar, ziddiyatlar va ramziy usullardan mahorat bilan foydalangan. Maqolada ushbu obrazlar qahramonologik, psixologik va falsafiy tahlil asosida o‘rganilib, ularning o‘zbek adabiyotidagi badiiy va ma’naviy ahamiyati ochib berilgan.