(untitled) (MULTIDISCIPLINARY JOURNAL: FUNDAMENTAL RESEARCH SCIENTIFIC JOURNAL, 2025)
Mazkur maqolada “paxta” so‘zining kelib chiqishi, uning etimologik ildizlari, turli davrlarda qo‘llanishi va o‘zbek xalqining ijtimoiy-madaniy hayotidagi ahamiyati tahlil qilinadi. So‘zning turkiy va fors-tojik tillaridagi izohlariga alohida e’tibor qaratilib, xalq og‘zaki ijodida, adabiyot va tarixiy manbalarda qo‘llanish misollari keltiriladi.