(untitled) (MULTIDISCIPLINARY JOURNAL: FUNDAMENTAL RESEARCH SCIENTIFIC JOURNAL, 2025)
Ushbu maqolada antibiotiklar bilan davolashning salbiy oqibatlari, xususan ularning haddan tashqari va noto‘g‘ri qo‘llanishi natijasida antibiotiklarga chidamli mikroorganizmlarning shakllanishi tahlil qilinadi. Bunday holatlar nafaqat bemorlarning sog‘lig‘iga, balki butun sog‘liqni saqlash tizimiga xavf tug‘diradi. Antibiotiklar samarasining pasayishi infektsion kasalliklarni davolashni qiyinlashtiradi, asoratlar va o‘lim holatlarining ortishiga olib keladi. Maqolada shuningdek, antibiotiklarga qarshi strategiyalar — shu jumladan yangi dori vositalarini ishlab chiqish, antibiotiklarni oqilona qo‘llash va mikrobial rezistentlikka qarshi xalqaro tashabbuslar yoritiladi.