(untitled) (MULTIDISCIPLINARY JOURNAL: FUNDAMENTAL RESEARCH SCIENTIFIC JOURNAL, 2025)
Ushbu maqolada viruslar keltirib chiqaruvchi yuqumli kasalliklarning zamonaviy virusologik diagnostika usullari, ularning samaradorligi, aniqlik darajasi hamda amaliy tibbiyotdagi o‘rni keng yoritilgan. Molekulyar-biologik, serologik va immunologik metodlarning qiyosiy tahlili orqali virus infeksiyalarini erta aniqlash va differensial diagnostika jarayonlarini takomillashtirish imkoniyatlari ko‘rib chiqiladi. Shuningdek, laboratoriya sharoitida xavfsizlik choralarini ta’minlash va yangi avlod texnologiyalaridan foydalanish masalalariga ham alohida e’tibor qaratiladi.