(untitled) (MULTIDISCIPLINARY JOURNAL: FUNDAMENTAL RESEARCH SCIENTIFIC JOURNAL, 2025)
Ushbu maqolada buyuk muhaddis va islom olimi Imom Buxoriyning hayoti, shaxsiyati, axloqiy fazilatlari va ilmiy merosi atroflicha yoritiladi. Xususan, uning eng mashhur asari — "Al-Jome’ as-Sahih" nomli hadis to‘plami orqali islom ilm-faniga qo‘shgan ulkan hissasi tahlil qilinadi. Shuningdek, Imom Buxoriyning hadis ilmini rivojlantirishdagi o‘rni, ilmiy maktabi, talabalariga bo‘lgan ta’siri va bugungi kunda ham islom olamida tutgan mavqei haqida fikr yuritiladi. Maqola orqali o‘quvchilar Imom Buxoriyning ilm-fan va ma’naviyatdagi ulug‘ xizmatlari bilan yaqindan tanishadilar.