(untitled) (MULTIDISCIPLINARY JOURNAL: FUNDAMENTAL RESEARCH SCIENTIFIC JOURNAL, 2025)
Bolalik davri — bu inson hayotining ilk bosqichi bo‘lib, jismoniy, aqliy va ruhiy rivojlanishning eng faol davridir. Bu davrda bola atrof-muhitni o‘rganadi, asosiy ko‘nikma va qadriyatlarni shakllantiradi.Ushbu maqolada bolalarda o‘quv motivatsiyasini rivojlantirishning psixologik va pedagogik asoslari tahlil qilinadi.Bolalarni o‘quv faoliyatiga bo‘lgan qiziqishini oshirishda ota-onaning roli, ta’lim metodlarining ta’siri hamda motivatsiyaning turlari muhim o‘rin tutadi. Shuningdek, samarali motivatsion muhit yaratish orqali bolalarda mustaqil fikrlash, o‘zini rivojlantirish va ijtimoiy faollikni shakllantirish imkoniyatlari ko‘rib chiqilgan. Maqola zamonaviy ta’limda motivatsiyani oshirish bo‘yicha amaliy tavsiyalar bilan boyitilgan bo‘lib, u o‘qituvchilar, ota-onalar va pedagogik soha tadqiqotchilari uchun foydali manba hisoblanadi.