(untitled) (MULTIDISCIPLINARY JOURNAL: FUNDAMENTAL RESEARCH SCIENTIFIC JOURNAL, 2025)
Ushbu maqolada raqamli texnologiyalar va ularning yashil iqtisodiyotni rivojlantirishdagi o‘rni tahlil qilingan. Unda raqamlashtirish orqali energiya samaradorligini oshirish, chiqindilarni boshqarish, resurslardan oqilona foydalanish va ekologik monitoringni takomillashtirish imkoniyatlari ko‘rib chiqiladi. Shuningdek, O‘zbekistonda raqamli transformatsiya jarayonining yashil iqtisodiyotga ta’siri, mavjud muammolar va istiqbolli yechimlar asosida baholanadi. Xalqaro tajriba misolida innovatsion raqamli yechimlarning ekologik barqarorlikka xizmat qilishi ko‘rsatiladi.