(untitled) (MULTIDISCIPLINARY JOURNAL: FUNDAMENTAL RESEARCH SCIENTIFIC JOURNAL, 2025)
Mazkur maqolada klaster yondashuvi asosida boshqaruv mexanizmlarini takomillashtirish masalalari ilmiy-nazariy va amaliy jihatdan ko‘rib chiqiladi. Klasterlashgan tizimlar samaradorligini oshirish, resurslardan oqilona foydalanish, innovatsion muhitni shakllantirish va raqobatbardoshlikni kuchaytirish orqali boshqaruv jarayonini optimallashtirish usullari ochib berilgan. Shuningdek, O‘zbekiston iqtisodiyotida klaster yondashuvining joriy etilishi va u orqali boshqaruv samaradorligini oshirish imkoniyatlari tahlil qilinadi. Maqolada xorijiy tajribalar tahlili asosida milliy sharoitga mos boshqaruv mexanizmlarini ishlab chiqish bo‘yicha tavsiyalar beriladi.