(untitled) (MULTIDISCIPLINARY JOURNAL: FUNDAMENTAL RESEARCH SCIENTIFIC JOURNAL, 2025)
Mazkur maqolada yoshlarning siyosiy ijtimoiylashuvi va saylovlardagi ishtiroki sotsiologik va siyosiy nuqtai nazardan tahlil qilinadi. Siyosiy ijtimoiylashuv jarayonining bosqichlari, omillari va shakllari yoritilib, O‘zbekiston tajribasi misolida amaliy mexanizmlar ko‘rib chiqiladi. Saylovlardagi ishtirokni faollashtirishda ta’lim, axborot texnologiyalari, fuqarolik jamiyati institutlarining roli, hamda yoshlarning siyosiy ongi va madaniyatini shakllantirish zarurligi asoslanadi. Maqolada zamonaviy tahdidlar – siyosiy manipulyatsiya va dezinformatsiya muammosi ham e’tibordan chetda qolmaydi.