(untitled) (MULTIDISCIPLINARY JOURNAL: FUNDAMENTAL RESEARCH SCIENTIFIC JOURNAL, 2025)
Ushbu maqola XIX asr oxiri va XX asr boshlarida Rossiya imperiyasi va undan keyingi Sovet tuzumining mustamlakachilik siyosatiga qarshi Turkiston ziyolilari tomonidan olib borilgan harakatlar, ularning shakllanishi, asosiy g‘oyalari, harakat shakllari va tarixiy ahamiyatini tahlil qiladi. Maqolada jadidlar, muxtoriyatchilar, ma’rifatparvarlar va siyosiy yetakchilarning kurashi chuqur o‘rganiladi.