(untitled) (MULTIDISCIPLINARY JOURNAL: FUNDAMENTAL RESEARCH SCIENTIFIC JOURNAL, 2025)
Ushbu maqola katta til modellari (KTM) yordamida iqtisodiy samaradorlikni oshirish imkoniyatlarini o’rganadi. Maqolada ishlab chiqarish, xizmat ko’rsatish, mijozlarga xizmat ko’rsatish, kontent yaratish, tarjima, hujjat tahlili, ma’lumotlar tahlili, risklarni boshqarish va innovatsiyalarni rag’batlantirish kabi sohalarda KTMlarning potentsial qo’llanilishi ko’rib chiqiladi. Shuningdek, ular orqali xarajatlarni kamaytirish, daromadlarni oshirish va biznes jarayonlarini optimallashtirish yo’llari tahlil qilinadi