(untitled) (MULTIDISCIPLINARY JOURNAL: FUNDAMENTAL RESEARCH SCIENTIFIC JOURNAL, 2025)
Yurak ishemik kasalligi (YIK) dunyo bo‘yicha o‘limga olib keluvchi asosiy sabablardan biri hisoblanadi. Ushbu maqolada YIKning erta bosqichlaridagi yashirin belgilar, ularni vaqtida aniqlash va oldini olish bo‘yicha zamonaviy yondashuvlar tahlil qilinadi. Tadqiqot natijalari YIK bilan bog‘liq xavf omillariga e’tibor qaratish va sog‘lom turmush tarzini shakllantirish bo‘yicha profilaktik choralarni ishlab chiqishga xizmat qiladi.