(untitled) (MULTIDISCIPLINARY JOURNAL: FUNDAMENTAL RESEARCH SCIENTIFIC JOURNAL, 2025)
Mazkur maqolada ilmiy-fantastika janrining ilmiy tafakkurni rivojlantirish, g‘oyaviy ilhom manbai bo‘lishi va ixtirolar yaralishidagi bevosita hamda bilvosita ta’siri o‘rganiladi. Fantastik asarlarda ilgari surilgan g‘oyalar keyinchalik real hayotda ilmiy kashfiyotlarga turtki bo‘lgani tahlil etiladi. Ayniqsa, badiiy adabiyot va ilm-fan o‘rtasidagi o‘zaro ta’sirning tarixiy va zamonaviy namunalari ko‘rib chiqiladi.