(untitled) (MULTIDISCIPLINARY JOURNAL: FUNDAMENTAL RESEARCH SCIENTIFIC JOURNAL, 2025)
Mazkur maqolada maktabgacha yoshdagi bolalarda uchraydigan qo‘rquv va xavotirlarning kelib chiqish sabablari, ularning rivojlanishiga ta’sir etuvchi omillar hamda ularni aniqlash va bartaraf etish usullari yoritilgan. Amaliy kuzatuv va psixologik testlar asosida bolalardagi emotsional holatlar baholanib, samarali psixokorrektsion metodlar tavsiya qilindi.