(untitled) (MULTIDISCIPLINARY JOURNAL: FUNDAMENTAL RESEARCH SCIENTIFIC JOURNAL, 2025)
Ushbu maqolada XIX asrning ikkinchi yarmida adabiyotda yuzaga kelgan eng muhim oqimlardan biri – naturalizmning estetik tamoyillari, falsafiy-ilmiy asoslari va jahon adabiyotining yirik vakillari ijodidagi o‘rni tahlil qilinadi. Maqolada naturalizmning realizmdan farqli jihatlari, inson va jamiyatni tasvirlashdagi o‘ziga xos yondashuvlari, xususan, irsiyat, muhit va davr omillariga asoslangan determinizm konsepsiyasi ko‘rib chiqiladi. Emil Zolya, Gi de Mopassan va Teodor Drayzer kabi yozuvchilarning asarlari orqali naturalistik estetikaning amaliy ifodasi ochib beriladi.