(untitled) (MULTIDISCIPLINARY JOURNAL: FUNDAMENTAL RESEARCH SCIENTIFIC JOURNAL, 2025)
Mazkur tezisda o‘simlik to‘qimalarining asosiy turlari, ularning tuzilishi va bajaradigan biologik funksiyalari yoritilgan. O‘simlik tanasida uchraydigan hosil qiluvchi, qoplovchi, asosiy, mexanik va o‘tkazuvchi to‘qimalarning har biri o‘ziga xos vazifalarni bajaradi va o‘simlik hayoti uchun muhim ahamiyat kasb etadi. Ushbu ishda har bir to‘qima guruhi alohida tahlil qilinib, ularning o‘zaro bog‘liqligi hamda o‘simlikdagi ahamiyati ochib berilgan.